“Тағылым” айдары”Ат тұлдау”. Ер адам қайтыс болғанында мініп жүрген атының жал-құйрығын күзеп, оны бос жібереді де, өлген адамның жылында сол атты әкеліп сояды. Бұл дәстүрді ат тұлдау деп атайды. Published Сәуір 10, 2024 · Updated Мамыр 13, 2024
Болат Бопайұлы үлпершек тағамының мән-мағынасын түсіндірді. “Үлпершек – ұзатылған қыздың сыбағалы асы. Қазақ мал сойғанда жүрегін арнайы ұзатылған қызына үлпершек дайындауға сақтап қояды, міне “үлпершек қыздың сыбағасы” деген сөз осыдан шыққан. Үлпершекті ұзатылып кеткен қыз төркіндеп келгенде арнайы дайындап береді. “Қайда жүрсең де, біздің жүрегіміздесің” деп ықыластың, адалдықтың, ниеттің дұрыстығын білдіретін тағам ретінде төркіндеп келген қызға тартылған. Ал, қыз баласы мұндай құрметке лайық әдеп сақтап, сәлем салып, иіліп алған. Бұл рас. Шілде 17, 2024 by admin · Published Шілде 17, 2024 · Last modified Шілде 19, 2024